Kelt tészták

Gyors Kenyérlángos
Hozzávalók: 
Tészta: 0,5 liter langyos víz
 1 kg liszt
 3 zacskó szárított élesztő 
1 evőkanál cukor
 1 evőkanál só
 Feltét: 2 pár lecsókolbász
 25 dkg szalonna
 3 kis tejföl
 3 gerezd fokhagyma
 3 fej lila hagyma
Elkészítése:
 A liszthez hozzáadom a sót, szárított élesztőt, cukrot, langyos vizet, tésztát gyúrok belőle. Kb negyedórát szoktam keleszteni, közben feldarabolom a feltétet hagyma, szalonna, lecsókolbász, a tejfölbe belekeverem a szétzúzott fokhagymát.A megkelt tésztát kiolajozott tepsibe nyújtom (ez az adag kb. 2 nagy tepsi), bekenem a fokhagymás tejföllel, jöhet rá hagymakarika, kolbász, szalonna, tetejét kicsit még megkenem tejföllel, egy kb . 30 percet kell sütni, 200 fokon.
Pizza gyorsan
Hozzávalók:
 2 – 2,5 bögre liszt
 2/3 bögre víz
 2 evőkanál étolaj
 1 teáskanál só
 1 teáskanál cukor
 2 teáskanál porélesztő
 tetszőlegesen fűszerek
Egy bögre 2.5 dl
Elkészítése:
 A 2/3 bögre meleg vízben feloldom az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverem.
 Ezután jön az összes többi hozzávaló.  Majd kézzel dolgozom össze a tésztát  (nem biztos, hogy minden liszt kelleni fog!).
 Öt percig pihentetem. Ezalatt bekapcsolom a sütőt 200 fokra, majd előkészítem a feltéteket.
 Ha letelt az öt perc, a tésztát kettészedem, és olyan vékony körökké nyújtom őket, amennyire csak tudom. A tepsit megfordítomés leterítem  sütőpapírral, ráhelyezem a pizzát, megkenem pizzaszósszal és  ráteszem a  feltétet , majd betolom a sütőbe és 15-20 perc alatt készre sütöm.

 

 

Kenyérkúpok
Hozzávalók:
-1/2 csésze tej
-1/2 csésze víz
-3 evőkanál olaj
-1/4 csésze cukor
-1 felvert tojás
-1 1/2 teáskanál só
-2 1/4 teáskanál instant élesztő
-3 1/2 4 csésze kenyér liszt
A tetejére a kenés: 1 tojás, 1 evőkanál tej
Az tésztát összegyúrjuk.
Papirból kúpokat készítünk és bevonjuk alufóliával, és tészta hengereket rátekerjük.. A felvert tojás és tej keverékkel bekenjük..és sütőbe tesszük őket... 
Salátával vagy zöldséggel, vagy bármivel amivel szeretnénk megtöltjük őket.

Kenyérlángos

Hozzávalók:

- 0,5 liter langyos víz

- 1 kg liszt

- 3 zacskó szárított élesztő

- 1 evőkanál cukor

- 1 evőkanál só

Feltét:

- 25 dkg szalonna " bacon, erdélyi, kolozsvári, kenyér "

- 2 pár lecsókolbász

- 3 kis tejföl

- 3 fej lilahagyma

- 3 gerezd fokhagyma

Elkészítése. 

A liszthez hozzáadjuk  a sót, szárított élesztőt, cukrot, langyos vizet és tésztát gyúrunk belőle. Kb negyed órát kelesztjük, közben fel lehet darabolni a feltétet.

A tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát. A megkelt tésztát kiolajozott tepsibe nyújtom ( kb 2 nagy tepsi ), fokhagymás tejföllel bekenem, és mehet rá az összedarabolt feltét, a tetejét még megkenjük egy kis tejföllel, és kb 30 percig sütjük 200 fokon.