Édes sütik

TÚRÓVAL TÖLTÖTT ZSEMLE

Hozzávalók :
9 db zsemle
A töltelékhez:
1/2 kg túró
2 db tojás
1 vaníliás cukor
10 dkg porcukor
a zsemlék belseje
10 dkg mazsola
1 db citrom reszelt héja
A zsemlék locsolásához.
1/2 liter tej
1 vaníliás cukor
5 dkg cukor
Elkészítése:
A zsemlék felső részét levágom.
Az alsó részéből kicsipkedem a zsemlék belsejét.
Egy tepsibe sütőpapírt teszek.
A zsemlék alját és a tetejét is cukorral,vaníliás cukorral elkevert tejbe mártom és a  sütőpapírra sorakoztatom.
A túrót a cukrokkal,tojásokkal elkeverem, majd a kicsipkedett zsemlét tejjel összekeverem, ezt is hozzá adom  és a mazsolát is,reszelt citromhéjjal ízesítem.
A zsemléket megtöltöm, a tejbe mártott tetejét ráteszem és 180 fokos sütőben megsütöm.

Aljnélküli Túrós

 

Hozzávalók

 

Tésztához:

- 1 kg tehéntúró

- 15 dkg lágy margarin

- 5 evőkanál búzadara

- 2 evőkanál finomliszt

- 10 evőkanál cukor

- 2 csomag vaníliás cukor

- 4 db tojás

- 1 csipet 

- 0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt)

- 0.5 csomag sütőpor vagy 1 mokkáskanál szódabirarbóna

 

 

A tetejére:

- 175 g tejföl

- 1 evőkanál finomliszt

- 1 db tojás

 

Elkészítés

A hozzávalókat szép sorjában összekeverjük, margarinnal kikent, lisztezett tepsibe öntjük.

A tetejére valókat kikeverjük, és evőkanállal rácsurgatjuk. Majd elsimítjuk a tetején.

    Forró sütőben, közepes hőfokon szép pirosra sütjük, kb. 40 perc. Egy kicsit meghűlt porcukrot szórunk a tetejére, ha van otthon egy kis baracklekvárt is tehetünk a tetejére

Palacsinta fánk

Hozzávalók:

- 1 bögre liszt

- 1 bögre tej

- 1 evőkanál cukor

- 1 csomag vaníliás cukor

- 3 tojás

- 1 teáskanál szódabikarbóna

- 1 csipet só

Elkészítés:

A tejet felforraljuk a cukorral és a vaníliás cukorral és a csipet sóval, majd adagonként hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, és robotgéppel alaposan összekeverjük. Folyamatos keverés mellett egyesével hozzáütjük a tojásokat. Egy lábosban olajat forrósitunk, és evőkanállal belekanalazom, mindkét oldalát szép pirosra sütjük.Fahéjjas és kakaós porcukorban megforgatjuk.

Fordított Almás

Hozzávalók:

-  20 dkg liszt

- 20 dkg porcukor

- 20 dkg olvasztott margarin

- 2 tojás

- 3-4 alma

kristály cukor

Elkészítés:

A lisztet,porcukrot, olvasztott margarint, és a tojást egy tálba beletesszük, és összekeverjük, egy folyékonyabb tésztát kapunk.

Az almát meghámozzuk és vékonyabb cikkekre vágjuk, 24 cm-es tortaformát margarinnal kikenünk és kristálycukrot szórunk bele úgy hogy egyenletes réteget képezzen az alján. Az almákat a tortaforma aljába tesszük jó szorosan, " meg lehet fahéjjal szórni az almákat aki szereti " és ráöntjük a tésztát. Egy kicsit megrázogassuk, hogy mindenhol ellepje. Előmelegített " 200 fokos "sütőbe tesszük, tűpróbáig sütjük kb 30 perc, időközben ránézünk.