Édes sütik
TÚRÓVAL TÖLTÖTT ZSEMLE
Hozzávalók :
9 db zsemle
A töltelékhez:
1/2 kg túró
2 db tojás
1 vaníliás cukor
10 dkg porcukor
a zsemlék belseje
10 dkg mazsola
1 db citrom reszelt héja
A zsemlék locsolásához.
1/2 liter tej
1 vaníliás cukor
5 dkg cukor
Elkészítése:
A zsemlék felső részét levágom.
Az alsó részéből kicsipkedem a zsemlék belsejét.
Egy tepsibe sütőpapírt teszek.
A zsemlék alját és a tetejét is cukorral,vaníliás cukorral elkevert tejbe mártom és a sütőpapírra sorakoztatom.
A túrót a cukrokkal,tojásokkal elkeverem, majd a kicsipkedett zsemlét tejjel összekeverem, ezt is hozzá adom és a mazsolát is,reszelt citromhéjjal ízesítem.
A zsemléket megtöltöm, a tejbe mártott tetejét ráteszem és 180 fokos sütőben megsütöm.
Aljnélküli Túrós
Hozzávalók
Tésztához:
- 1 kg tehéntúró
- 15 dkg lágy margarin
- 5 evőkanál búzadara
- 2 evőkanál finomliszt
- 10 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 db tojás
- 1 csipet só
- 0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
- 0.5 csomag sütőpor vagy 1 mokkáskanál szódabirarbóna
A tetejére:
- 175 g tejföl
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 db tojás
Elkészítés
A hozzávalókat szép sorjában összekeverjük, margarinnal kikent, lisztezett tepsibe öntjük.
A tetejére valókat kikeverjük, és evőkanállal rácsurgatjuk. Majd elsimítjuk a tetején.
Forró sütőben, közepes hőfokon szép pirosra sütjük, kb. 40 perc. Egy kicsit meghűlt porcukrot szórunk a tetejére, ha van otthon egy kis baracklekvárt is tehetünk a tetejére
Palacsinta fánk
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tejet felforraljuk a cukorral és a vaníliás cukorral és a csipet sóval, majd adagonként hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, és robotgéppel alaposan összekeverjük. Folyamatos keverés mellett egyesével hozzáütjük a tojásokat. Egy lábosban olajat forrósitunk, és evőkanállal belekanalazom, mindkét oldalát szép pirosra sütjük.Fahéjjas és kakaós porcukorban megforgatjuk.
Fordított Almás
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg olvasztott margarin
- 2 tojás
- 3-4 alma
kristály cukor
Elkészítés:
A lisztet,porcukrot, olvasztott margarint, és a tojást egy tálba beletesszük, és összekeverjük, egy folyékonyabb tésztát kapunk.
Az almát meghámozzuk és vékonyabb cikkekre vágjuk, 24 cm-es tortaformát margarinnal kikenünk és kristálycukrot szórunk bele úgy hogy egyenletes réteget képezzen az alján. Az almákat a tortaforma aljába tesszük jó szorosan, " meg lehet fahéjjal szórni az almákat aki szereti " és ráöntjük a tésztát. Egy kicsit megrázogassuk, hogy mindenhol ellepje. Előmelegített " 200 fokos "sütőbe tesszük, tűpróbáig sütjük kb 30 perc, időközben ránézünk.