Tészták

Túróstészta

 

Hozzávalók:

25 dkg tészta(nagykocka)
25 dkg túró
10 dkg füstölt szalonna


Elkészítés:

A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, és egy serpenyőben 2-3 perc alatt kisütjük a zsírját.
A tésztát kifőzzük sós vízben. A tésztavízbe kis olajat is önthetünk, hogy ne ragadjon össze.
Ha a tészta kifőtt lecsöpögtetjük, majd egy nagy tálba tesszük. Hozzákeverjük a túrót, a szalonnát és a szalonna zsírját és a sót.
Tejföllel fogyasztjuk.

Én füstöltkolbászt is szoktam belerakni, a következő módon. A kolbászt felkarikázzuk egy serpenyőben lepirítjuk és erre tesszük rá a kész túróstésztát átforgatjuk, egy kicsit pirítjuk és már lehet is tálalni.

 

 

Káposztás tészta

 

Hozzávalók:

1 nagy fej káposzta

bors
cukor
olaj
1/2 kg tészta (fodros nagykocka)

Elkészítés:

Először egy nagy tálba reszeljük le a káposztát.
Amikor kész tegyünk bele kb. 3 lapos evőkanál sót.
Keverjük össze és tegyük félre kb. 30 percre.

Addig sós vízben kifőzhetjük a tésztát.
A vízbe tehetünk egy kis olajat is, hogy ne ragadjon össze.
Ha kész és lecsurgattuk tegyük egy üres tálba, tegyünk rá egy kevés olajat és keverjük össze.
Így nem ragad össze a tészta mire elkészül a káposztánk.

Ekkora már a káposztánk is levet eresztett.
Előveszünk egy nagy edényt és a káposzta levét kézzel kicsavarjuk.
A kicsavart káposztákat az edénybe tesszük.
Olajat öntünk alá, majd gyakori kevergetés mellett elkezdjük pirítani.
Vigyázva, hogy ne égjen oda.
Az olajat amit a káposzta pirítás közben felszív folyamatosan pótolhatjuk.
Amikor a káposztánk már egy kicsit megpuhult tehetünk hozzá egy evőkanál kristálycukrot.(Így szebben és gyorsabban pirul majd.)
Amikor kész a kifőtt tésztára teszem.
Megborsozom, egy kicsit sózom. (A káposzta már sós.) A borssal vigyázni kell, könnyű túlborsozni.